Waar is Keuken17?!

Waar is Keuken17?!

Mijn eigen verhuiservaring, met een digitale knipoog naar mijn man.   

Appartement verkocht

In april 2016 hebben we het koopcontract van ons nieuwe huis ondertekend. Er was toen nog niets bekend over de startdatum van de bouw, laat staan over de oplevering.

In het kader van “hoe eerder, hoe beter”, hebben we vrij snel daarna ons appartement in Haarlem te koop gezet. We hadden nog geen haast, maar we wilden er ook geen stress van hebben. Op 15 juli kregen we op vakantie een bericht van de makelaar. Er was een bod uitgebracht. We belden hem terug en 30 minuten later was het verkocht. Oeps..

Je wéét dat het elk moment kan gebeuren, maar toch….

Voorbereiden van de verhuizing

Eenmaal weer thuis hebben we samen een plan van aanpak gemaakt. Het leek ons het beste als ik 90% van alles zou regelen. Mijn man mocht alleen zijn sokken en administratie inpakken en moest verder overal van afblijven. Dat bleek een goede beslissing.

 

Vlak voordat de makelaar foto’s kwam maken voor de verkoop van het appartement, eind april, had ik al een grote opruiming gehouden en alvast wat dozen ingepakt. Dat scheelde met het uiteindelijke echte inpakwerk enorm veel tijd. We hadden tenslotte alleen nog maar spullen die we écht mee wilden nemen.

 

Er was alleen wel een maar… ons tijdelijke huisje was veel te klein om alles kwijt te kunnen. Onze meubels, 27 dozen en een hoop losse spullen staan daarom nu in een opslagbox. Feit dat niet alles van A naar B ging, maakte het hele project wel een extra uitdaging. Maar, ik had alles onder controle.

De verhuisdag: en toen ging het tóch nog mis..

Bij verhuizen hoort ook afscheid nemen van buren en in mijn geval van kinderen. Terwijl ik buiten liedjes aan het zingen was met mijn prinsesjes, heeft Justin “Keuken 17” ingepakt en naar de opslag gestuurd. En dat was nou net de belangrijkste doos uit de hele keuken, met dingen die we dagelijks gebruiken. Natuurlijk kwam ik daar pas achter toen we al verhuisd waren en de spullen niet in Lochem waren aangekomen. Een echte ramp is het niet, hoor, want ook hier hebben we een Blokker. Maar als je alles tot in de puntjes geregeld hebt, is het best wel een beetje jammer. Het was in ieder geval een goede reden om weer eens te gaan shoppen en manlief te laten betalen. (Iets wat hij overigens wel vaker doet.)

11 maanden later…

In augustus 2017 kwamen alle dozen weer uit de opslag, waaronder “Keuken 17”. Zo nieuwsgierig als ik ben, heb ik die zo snel mogelijk opgezocht en open gemaakt.

Alleen bleek bij het openen dat er iets heel anders in zat dan dat ik dacht. In ieder geval niet de diepvriesbakjes, theedoeken en onderzetters..

Het was Keuken 16 die mee had gemoeten, maar naar de opslag was gegaan en dat bleek niet Justin’s fout te zijn. Er zat namelijk een groene sticker op en groen was voor Lochem. (Rood was voor Zutphen)

In een Facebook Live heb ik mijn excuses aangeboden en hij heeft ze gelukkig geaccepteerd! 🙂

Keuken 17 en alle lol eromheen zal altijd een leuke herinnering blijven aan onze verhuizing.

Heb jij een leuk verhuisverhaal? Ik ben heel benieuwd!

Tags: