Tijd voor uitleg: waarom Toffel Interieuradvies?

Tijd voor uitleg: waarom Toffel Interieuradvies?

Een van de vele vragen die ik krijg is: waar komt de naam Toffel Interieuradvies vandaan? Hierbij een snelle uitleg:

Ken je die leuke Brabanders?

Met hun zachte G en dat schattige accent? Ik ben er ook zo eentje.

Op 6 februari 1984, 34 jaar geleden dus, begon mijn leven in -het toen nog kleine- Goirle. Oftewel: Gool. Voor wie het niet kent: Goirle ligt vlak onder Tilburg.

Waar Tilburg om bekend staat hoef ik niet uit te leggen, toch?

Creatief proces

Het bedenken van een bedrijfsnaam is een creatief proces, dat doe je niet even. Want, naast dat het treffend moet zijn, moet het ook -vind ik- iets over jezelf zeggen én ook nog eens in verbinding staan met wat voor bedrijf je hebt. Alle namen met home, casa en maison waren al bezet en vond ik te voor de hand liggend. Ook had ik er al voor gekozen om niet mijn eigen naam in de bedrijfsnaam terug te laten komen.

 

Met die “regels” in gedachte, zijn Justin en ik samen gaan brainstormen: na urenlang trefwoorden opschrijven, wegstrepen, KvK controleren, websites opzoeken, werd ik de volgende dag wakker en  wist ik het ineens: Toffel Interieuradvies!

 

Toffel (of eigenlijk toafel) is het Tilburgse dialectwoord voor tafel en ook nog het Friese woord voor pantoffel. Een dubbele betekenis dus, die allebei met thuis te maken hebben.

 

Hoewel ik een echte Brabantse ben, spreek ik zelf vrijwel geen dialect. Wel heb ik een overduidelijk Brabants accent, maar dat hoort bij me en compenseert mijn niet schattige kant een beetje. 😉

 

Heb je zelf ook een eigen bedrijf? Hoe is jouw creatieve proces verlopen bij het verzinnen van je bedrijfsnaam?

Deel je ervaringen hieronder, ik ben heel benieuwd!