Thuisgevoel

Thuisgevoel

Wat is jouw eerste gedachte bij het woord “thuis”?

Het is een van de vele vragen waar eigenlijk geen fout antwoord op bestaat. Het thuisgevoel is tenslotte voor iedereen anders.

 

Waar moet je “thuis” aan voldoen? Heb je bijvoorbeeld een groot of klein gezin? Deel je je huis met een hele hoop dieren? Heb je veel vrienden of een grote familie en als je die dan hebt, is het dan belangrijk voor je dat ze allemaal dagelijks langs kunnen komen en het liefste ook nog tegelijkertijd?

 

Voor mij is “thuis” een plek waar ik me prettig voel, waar ik alleen kan zijn, maar ook waar ik omringd ben met mensen, (en ja, ook spullen) die veel voor me betekenen.
Mijn man, hond Luna en ook de spullen die we in de loop van de tijd verzameld hebben. Ze zijn te dierbaar om zomaar weg te doen, ze horen bij mijn thuisgevoel.

 

Onlangs zijn we verhuisd van Haarlem naar Lochem. Ons appartement in Haarlem was na precies 2 maanden al verkocht en dus moesten we er in september al uit. Ons nieuwe huis moet nog gebouwd worden, dus stonden we voor een behoorlijke uitdaging. Want: waar moeten we heen? En waar willen we voor 7-12 maanden wonen? Hoe kritisch mag je eigenlijk zijn als je ineens haast hebt? En hoe kies je een goede plek uit als je niet zoveel keus hebt en de (vaak) beperkingen van een hond en een minimale huurperiode van een jaar? Waar is de kans het grootst dat we ons op ons gemak gaan voelen en wat is qua reistijd naar Amsterdam de meest ideale locatie?

 

Missie geslaagd!

Inmiddels wonen we al bijna 3 maanden in een vakantiebungalow bij Buitencentrum Ruighenrode in Lochem en dat bevalt érg goed. Het is hier heerlijk rustig, zelfs in de vakantieperiodes, we wonen midden in de natuur (fijn voor de hond) en het huisje was in de basis al prima ingericht. Niets bijzonders, maar van alle gemakken voorzien. En met de toevoeging van onze eigen, meest dierbare spulletjes, is het echt óns huis geworden. Het is net alsof we hier al jaren wonen, voor mij is dat een teken dat we ons hier écht thuis voelen.

 

Blog thuisgevoel