Speelhoek outside the box in Lochem

Speelgoed kinderen

Vaak kan een indeling van een woonkamer maar op één manier ingevuld worden. De aansluitingen zitten op een bepaalde plek of het is “gewoon logisch” om te doen wat de ruimte je opdraagt. Maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Een tijdje geleden was ik bij een jong gezin. Zij gingen het huis verbouwen en wilden ook graag een speelhoek creëren voor hun zoontje. Hun wens: wel in de woonkamer, maar niet als middelpunt.

Daarom werd er out of the box gedacht en is de bank een kwartslag gedraaid en opgeschoven, zodat er achter de bank in de hoek een speelhoek gemaakt kon worden. Door verschillende elementen van Besta (Ikea) te combineren en opbergboxen op te stapelen, is er genoeg opbergruimte gecreëerd. Op deze manier neemt het speelgoed niet meer de hele kamer in beslag. 

Voor deze indeling moest er afscheid genomen worden van de kachel, omdat anders de tv zou smelten. Dat zou best wel jammer zijn. 

Hoewel het voor mij niet de eerste keus zou zijn, bleek het na veel schuiven en meten de enige optie voor deze ruimte. 
Voor deze indeling was het belangrijk om rekening te houden met de doorgang tussen de bank een de muur.  

Nu de verbouwing zo goed als klaar is en de meubels al een tijdje op hun nieuwe plek staan, is iedereen blij met het resultaat. Dat is fijn, want daar gaat het om. Wat ik ervan vind, is niet belangrijk. In mijn brainstormsessies ga ik altijd uit van wat de klant aangeeft. Samen komen we tot de beste oplossing. Dat is de kracht van mijn brainstormsessies.

Klanten blij, kind blij, ik ook blij. 🙂

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Klik dan hier.
Heb je vragen of wil je eens overleggen of ik je kan helpen met jouw interieuruitdaging en/of opruimklus?
Neem dan gerust contact met me op door me een app’je te sturen of onderstaand contactformulier in te vullen.