Over mij

Sharon Kuipers

Zo klein als ik was, vond ik de inrichting van mijn kamer al heel erg belangrijk. Mijn lievelingskleur was roze (nog steeds), maar mijn kamer was wit met lichtgele vloerbedekking. (niet zo handig met kinderen, kan ik je vertellen) Ik had best een aardige kamer hoor, 4×4 meter groot en een inbouwkast onder de trap naar zolder. Mogelijkheden genoeg zou je zeggen. Mijn bureau heeft tegen alle muren van de kamer gestaan, ook tegen het raam. Mijn bed was heel erg zwaar, maar ook die draaide nog weleens van muur naar muur. Of, nou ja, van muur naar raam en terug. Schuiven ging op zich prima. Nooit was het helemaal naar mijn zin. Schilderen mocht ik niet en schilderijtjes, foto’s of posters ophangen aan de muur ook niet. Mijn kinderkamer was behoorlijk saai, in tegenstelling tot mezelf. Ik voelde me daar dus niet echt happy.

Toen ik 21 was, vertrok ik naar Amerika om daar te gaan werken als au-pair. In de tijd dat ik daar bij een gezin woonde, heb ik juist het tegenovergestelde ervaren. Het huis (wat van zichzelf al práchtig was) was ingericht met hulp van een stylist. De kleuren pasten heel mooi bij elkaar, alles was afgestemd op de wensen van de bewoners: vader, moeder en 2 jonge meiden. Ik zou zelf niet zo’n groot huis willen, maar om een jaar daar te mogen wonen, was fantástisch! Mijn liefde voor interieur is daar ontstaan, dat weet ik zeker! Ik heb daar voor het eerst kunnen ervaren wat een mooi interieur met je doet. 

De plekken waar ik daarna gewoond heb, waren eigenlijk niet veel beter dan mijn oude kamer thuis. Ik mocht (moest) weliswaar wel zelf kiezen wat ik ervan maakte, maar het juiste gevoel is er nooit geweest. Het geld ook niet trouwens. En toen ik in 2012 met een bore-out thuis kwam te zitten, wist ik dat het anders moest. De veilige plek waar je veel tijd doorbrengt, moet goed voelen en is het meer dan waard om in te investeren. 

De naam Toffel Interieuradvies komt trouwens vanuit mijn Brabantse achtergrond. “Toffel” (eigenlijk toafel) is het Brabantse dialectwoord voor tafel. 

Inmiddels woon ik samen met mijn man Justin en hond Luna in Epse, een dorpje in de gemeente Lochem, vlak onder Deventer. In 2017 zijn we naar ons nieuwbouwhuis verhuisd. Ons interieur wordt steeds mooier. We zijn er heel erg blij mee. Het past bij ons, we hebben samen de kleuren uitgekozen. 

Ik had nooit gedacht dat ik ooit 2 (licht)paarse muren in de woonkamer zou hebben. Het aankleden en inrichten gaat allemaal stap voor stap. Soms ben ik wat ongeduldig, maar we hebben een dure smaak dus het kán gewoon niet allemaal in 1x. Belangrijker is om een einddoel in gedachte te houden en daar naartoe te werken. Het is oké om tussendoor van gedachte te veranderen, dat hoort erbij. 

Home is not a place, it’s a feeling.

Sharon Kuipers

Over mij als stylist

Toen we in 2015 aan de slag gingen met de plannen voor ons nieuwe huis, vond ik dat zo leuk dat ik een opleiding tot interieurstylist ben gaan doen. In mijn bedrijf komen mijn ondernemingsvaardigheden, autonomie en creativiteit volledig tot hun recht. Het zijn eigenschappen die ik heel lang in zo’n beetje iedere baan gemist heb.

Als stylist vind ik het belangrijk om te kijken naar wie er in het huis woont, waar moet een interieur aan voldoen? Welke meubels blijven er en wat wordt er vervangen? Door op een rijtje te zetten wat al bekend is, kunnen we daarna brainstormen over de “losse eindjes”. 


Ik houd van kleur en vind het superstoer als mensen voor wat anders gaan dan standaard wit. Uiteraard is dat geen verplichting, want het is en blijft jouw huis. 
O ja en de combinatie interieurstyling met professional organizing, of wel opruimcoaching, is uniek in Nederland. 

Professional organizer

Met mijn jarenlange ervaring als secretaresse en mijn enorme drive om mensen te helpen waar ik kan, was het volgen van de opleiding tot professional organizer een logische keuze. Het kunnen begeleiden van mensen bij onder andere de verhuizing, maar zeker ook bij het organiseren van alles rondom huis en bijvoorbeeld planning, is een supermooie aanvulling op het creatieve deel van mijn werk. Je hebt tenslotte niets aan een mooi interieur als het het grootste deel van de week een puinhoop is…

Als professional organizer werk ik onder de naam Toffel Opgeruimd
Lees verder >>

Mijn klanten

Mijn klanten zijn mensen die open staan voor verandering en “out of the box” durven te denken.  

Samen met mijn klant(en) bespreek ik wat belangrijk is in hun nieuwe interieur. Vervolgens gaan we samen aan de slag om er een mooi plan voor te maken. Tijdens één of meerdere brainstormsessies komen we tot mooie, passende ideeën.

Mijn missie is dat iedereen een fijne woonplek heeft. Een plek, huis, interieur waar je blij van wordt en die écht bij je past.
Als je je thuis fijn voelt, merk je dat namelijk ook op andere vlakken.

Logo BitesenBusiness Stedendriehoek

Sinds mei 2020 ben ik coördinator van Bites & Business, regio Stedendriehoek. Bites & Business is het netwerk voor ondernemende vrouwen. Op meer dan 25 plaatsen in Nederland worden netwerkdiners georganiseerd, waar je mensen leert kennen en gebruik kunt maken van elkaars kennis, ideeën, contacten en ervaringen. We bieden allerlei mogelijkheden om jezelf te laten zien en je aanbod onder de aandacht te brengen van meer dan 3000 ondernemende vrouwen. Er worden workshops georganiseerd, trainingen, weekenden in binnen en buitenland, waarin je in een informele sfeer kunt leren, van experts en van elkaar. 

 

In de Coronatijd worden er aangepaste activiteiten georganiseerd. Wil je op de hoogte blijven? Of wil je eens vrijblijvend kennismaken met deze laagdrempelige manier van netwerken? Like dan alvast de Facebookpagina

 

Neem gerust contact met me op

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Laat je verrassen en neem contact met me op. Het eerste (telefonische) kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?