Over mij

Sharon Kuipers

Zo klein als ik was, vond ik de inrichting van mijn kamer al heel erg belangrijk. Mijn lievelingskleur was roze (nog steeds), maar mijn kamer was wit met lichtgele vloerbedekking. (niet zo handig met kinderen, kan ik je vertellen) Ik had best een aardige kamer hoor, 4×4 meter groot en een inbouwkast onder de trap naar zolder.  Mogelijkheden genoeg zou je zeggen. Mijn bureau heeft tegen alle muren van de kamer gestaan, ook tegen het raam. Mijn bed was heel erg zwaar, maar ook die draaide nog weleens van muur naar muur. Of, nou ja, van muur naar raam en terug. Schuiven ging op zich prima. Nooit was het helemaal naar mijn zin. Schilderen mocht ik niet en schilderijtjes, foto’s of posters ophangen aan de muur ook niet. Mijn kinderkamer was behoorlijk saai, in tegenstelling tot mezelf. Ik voelde me daar dus niet echt happy.

Home is not a place, it’s a feeling.

Interieurstylist Lochem | Toffel Interieuradvies | Sharon Kuipers

Toen ik 21 was, vertrok ik naar Amerika om daar te gaan werken als au-pair. In de tijd dat ik daar bij een gezin woonde, heb ik juist het tegenovergestelde ervaren. Het huis (wat van zichzelf al práchtig was) was ingericht door een stylist. De kleuren pasten heel mooi bij elkaar, alles was afgestemd op de wensen van de bewoners: vader, moeder en 2 jonge meiden. Ik zou zelf niet zo’n groot huis willen, maar om een jaar daar te mogen wonen, was fantástisch! Mijn liefde voor interieur is daar ontstaan, dat weet ik zeker!

De plekken waar ik daarna gewoond heb, waren eigenlijk niet veel beter dan mijn oude kamer thuis. Ik mocht weliswaar wel zelf kiezen wat ik ervan maakte, maar het juiste gevoel is er nooit geweest. Het geld ook niet trouwens. En toen ik in 2012 met een bore-out thuis kwam te zitten, wist ik dat het anders moest. De veilige plek waar je veel tijd doorbrengt, moet goed voelen en is het meer dan waard om in te investeren.

Inmiddels woon ik samen met mijn man Justin en hond Luna in Epse, een dorpje in de gemeente Lochem, vlak onder Deventer. In 2017 zijn we naar ons nieuwbouwhuis verhuisd. Hoewel ons interieur nog lang niet is zoals ik het in mijn hoofd heb, ben ik er wel héél erg blij mee. En Justin ook. Het past bij ons, we hebben samen de kleuren uitgekozen en onlangs éindelijk een nieuwe bank gekocht.

Over mij als stylist

De naam Toffel Interieuradvies komt vanuit mijn Brabantse achtergrond (lees meer).

Als creatieve, nieuwsgierige, snel denkende, betrokken ondernemer, met oog voor detail, ga ik altijd net een stap verder dan je zou verwachten. Ik vind het belangrijk om de woonwensen van mijn klant(en) centraal te stellen. Het uiteindelijke interieur moet passen bij wie er in het huis woont. Praktisch, persoonlijkheid, samenhang en balans zijn de sleutelwoorden die altijd terugkomen. Daarnaast vind ik dat mijn interieuradvies laagdrempelig moet zijn. En op maat.

In aanvulling op mijn interieuradviezen heb ik Het Supertoffe(l) Verhuiswerkboek geschreven, een handig hulpmiddel wat mensen helpt hun verhuizing zo gestructureerd mogelijk te organiseren.

 

Professional organizer

Met mijn jarenlange ervaring als secretaresse en mijn enorme drive om mensen te helpen waar ik kan, heb ik onlangs de opleiding tot professional organizer gevolgd. Het kunnen begeleiden van mensen bij onder andere de verhuizing, maar zeker ook bij het organiseren van alles rondom huis en bijvoorbeeld planning, is een supermooie aanvulling op het creatieve deel van mijn werk. Je hebt tenslotte niets aan een mooi interieur als het het grootste deel van de week een puinhoop is…

Als professional organizer werk ik onder de naam Toffel Opgeruimd.
Lees verder >>

Mijn klanten

Met Toffel Interieuradvies richt ik me vooral op mensen die gaan verhuizen naar een nieuw huis. Ik weet uit ervaring dat het ontzettend moeilijk is om een nieuw huis (of een huis wat van een ander is geweest) helemaal naar je zin te maken. Natuurlijk ben je ook welkom als je je huidige woning gaat restylen.

Samen met mijn klant(en) bespreek ik wat belangrijk is in hun nieuwe interieur. Vervolgens gaan we samen aan de slag om er een mooi plan voor te maken. Tijdens meerdere brainstormsessies komen we tot mooie, passende ideeën.

Mijn missie is dat iedereen een fijne woonplek heeft. Een plek, huis, interieur waar je blij van wordt en die écht bij je past.

Als je je thuis fijn voelt, merk je dat namelijk ook op andere vlakken.

Neem contact met me op

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Laat je verrassen en neem contact met me op. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Ik ben lid van ZZP Zutphen, een netwerk van ondernemers in de regio Zutphen.

 

Naar boven