We Love Jenson – onze nieuwe bank

We Love Jenson – onze nieuwe bank

Sinds augustus 2017 wonen Justin en ik in ons nieuwbouwhuis in Epse. Afgelopen zondag, 30 september 2018, kochten we onze nieuwe bank. Ik vertel graag hoe we dat aangepakt hebben.

Om te beginnen is er een hele tijd overheen gegaan voordat we de knoop hebben doorgehakt. Dat is een goede keus geweest, want uiteindelijk hebben we voor een andere bank gekozen dan die we op het oog hadden.

Zo’n 1,5 jaar geleden liepen we bij Eijerkamp naar binnen om inspiratie op te doen voor ons nieuwe huis. Hoewel we nog niet echt op zoek waren naar een bank en eigenlijk ook niet zo heel veel dingen mooi vonden, vielen we die als een blok voor de Matisse van Cartel Living.
Sindsdien hebben we het over geen een andere bank meer gehad. Die was het en moest het worden.
Het was liefde op het eerste gezicht.

Blog Nieuwe bank | Interieuradvies Lochem | Deventer
Matisse

Alles op de juiste volgorde

Maar, omdat we nog een prima bank(stel) hebben, heeft een nieuwe bank nog geen haast. Op dat moment woonden we ook nog niet in ons nieuwe huis, dus andere zaken gingen voor. Inmiddels hebben we samen wel een soort van “deadline” afgesproken. Half december wilden we hem besteld hebben, zodat we wel stappen maken in het inrichten van ons nieuwe huis.

Om te bepalen wat het formaat van de bank mag worden, hebben we de elementen van de Matisse bank op schaal getekend, zodat we ermee konden schuiven op de plattegrond. Op de website van Cartel Living konden we de maten van de elementen vinden. Super handig, want dan krijg je echt een beeld van hoeveel ruimte zo’n ding inneemt en kun je je meest ideale afmeting samenstellen.

Een hoekbank of toch niet?

Hoewel we er eigenlijk al uit waren dat het geen hoekbank zou gaan worden, wilde Justin toch nog de mogelijkheden bekijken. Met een 3D tekening die ik van onze woonkamer heb gemaakt, heb ik hem ervan kunnen overtuigen dat een hoekbank echt geen goed idee is. We hebben er juist voor gekozen om onze leefruimte beneden zo rustig mogelijk te houden en niet vol te proppen. Ga je een grote hoekbank neerzetten, dan is dat hele gevoel meteen weg.

We hebben besloten om te gaan voor een lange bank, met een longchair aan de rechterkant, dus aan de kant van de tuindeuren.

Zowel bij Eijerkamp als in een andere woonwinkel waar we zijn geweest, stond de Matisse bank in een grote hoek opgesteld. Tuurlijk is hij dan héél erg mooi, maar is hij dat ook als lange 3 meter bank zonder hoek? Daar sloeg de twijfel toe. En ook na er nóg een keer in gezeten te hebben, blijkt Matisse toch niet de juiste bank voor ons te zijn. De leuningen zijn te laag en op de een of andere manier oogt de bank “te sjiek”.

Licht teleurgesteld, maar ergens ook opgelucht dat we hem nog niet gekocht hadden, gingen we op zoek naar een alternatief.

Gevonden!

Inmiddels hebben we onze bank gevonden! Per ongeluk ook nog van hetzelfde merk, dus dat doen ze wel goed daar bij Cartel Living. Het is de Jenson geworden. In grote lijnen dezelfde bank als Matisse, maar dan met een wat hogere en smallere leuning en iets andere poten. Hij zit net zo lekker en is zelfs ietsje goedkoper. Het formaat dat we hebben gekozen is 3 meter en 4 centimeter lang, met een longchair aan de rechterkant (in spiegelbeeld van de foto)

De stof heet Husk 70 en is een combinatie van zwart met grijs.

Blog Nieuwe bank | Interieuradvies Gelderland
Jenson

Wat we ook zeker meegenomen hebben in onze overwegingen, is het feit dat we een hond hebben.
Luna is een mini herder en verhaart vreselijk. Ze ligt ook wel vaak op de bank als we ’s avonds tv kijken, maar de bank heeft niet meer zoveel te lijden van haar. Het is geen puppy meer. We hebben daarom besloten om haar niet als bezwaar te zien in de keuze voor de bank en ook om de bank niet op haar af te stemmen.

In mijn volgende blog deel ik een stappenplan wat je helpt om voor je eigen interieur een bank uit te zoeken.

Vind je het leuk om af en toe mijn nieuwsbrief te ontvangen? Meld je dan aan via deze link. Ik stuur alleen een mail als ik wat te melden heb en je kunt je uiteraard altijd afmelden.