Een bank zonder kussentjes is ook maar saai, toch? ;)

Een bank zonder kussentjes is ook maar saai, toch? ;)

In deze blog schrijf ik over onze zoektocht naar kussentjes. Eind september kochten we onze nieuwe bank (zie deze blog en deze blog). Half december werd hij geleverd en dus moest hij aangekleed worden met wat leuke kussentjes. Want… een bank zonder kussentjes is ook maar saai. Toch? ­čśë

Mocht je zelf op zoek gaan naar kussentjes en nogal last hebben van keuzestress, dan geef ik je hieronder 6 tips die jouw zoektocht hopelijk iets makkelijker maken.

Tip 1: Laat de kleuren uit je interieur terugkomen in de kussentjes

Dit zorgt voor rust en eenheid. Het hoeven niet exact dezelfde kleuren te zijn, liever niet zelfs, maar als het bij elkaar in de buurt komt, is het al goed.

(De oud roze kleur komt bij ons terug in de stof van de eetkamerstoelen en straks ook in het vloerkleed en andere accessoires.) Het paars van de plaid is iets donkerder dan de kleur op de muur.

Tip 2: Varieer met kleuren en prints

Gebruik verschillende kleuren kussentjes en denk ook eens aan prints. Dat maakt het minder saai. Wij zoeken nog naar een mooi zwart-wit kussen met een print.

Tip 3: Varieer met afmetingen

Houd wel een beetje rekening met de grootte van de bank en hoeveel mensen erop moeten kunnen. Niets zo vervelend als steeds alle kussens weg moeten doen, omdat je op de bank wilt zitten. Dan kun je ze beter niet kopen.

Wij wonen zelf met z’n twee├źn, dus zonder kinderen en de bank is ruim 3 meter lang. Genoeg ruimte dus voor veel en grote kussens.

De kussens die wij gekocht hebben, zijn 50×50, 60×40 en 30×45.

Tip 4: Varieer met structuren

Onderstaand kussen (op de foto helemaal links, onder het grijze plaid) is een mooi voorbeeld van wat ik bedoel met verschillende structuren. Het kussen heeft zowel gladde stof als een wat grovere fluffy structuur. De vakken samen vormen een mooie grafische print, in exact de goede kleuren. Dat doen ze goed daar bij Ferm Living.

Tip 5: Varieer met materialen

Verschillende stoffen met elkaar combineren geeft sfeer, warmte en afwisseling. Dit kussen is van katoen, de rest is (gedeeltelijk) van wol.

Tip 6: Combineer en probeer uit (nog v├│├│rdat je ze koopt)

Zoek in de winkel (waar je op kussentjesjacht bent) een bank uit die qua kleur (en misschien ook model) een beetje lijkt op die van jezelf en gooi daar alle kussentjes op die je verzameld hebt. Dan kun je direct zien of het staat.

Vond je de tips bruikbaar? Laat het me weten in een reactie hieronder.

Heb je meer tips nodig? Dan help ik je graag! Bijvoorbeeld tijdens een brainstormsessie!

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties? Neem dan gerust contact met me op.