Kleuradvies appartement Eindhoven

Kleuradvies appartement Eindhoven

Mijn klant gaat verhuizen van Amsterdam naar Eindhoven en gaat een stukje kleiner wonen. Dat betekent dat niet alles mee kan verhuizen en de spullen die wél mee gaan, moeten zo logisch mogelijk worden neergezet. Voor dit kleuradvies heb ik gebruik gemaakt van de Funda foto’s van vergelijkbare woningen in hetzelfde appartementencomplex. Dat heeft mij enorm geholpen, omdat het appartement waar het om gaat, nogal een ouderwetse inrichting had met donkere kleuren. Het is best wel lastig om daar doorheen te kijken. TIP: heb je een huis gezien in een buurt waar je graag wilt wonen, maar kun je niet zoveel met de Funda foto’s? Zoek dan een vergelijkbaar huis wat te koop staat of verkocht is.

Programma van eisen:
 • Na een uitgebreid kennismakingsgesprek via Skype, ben ik met de volgende wensen aan de slag gegaan:
 • Qua smaak spreekt de Scandinavische stijl het meest aan;
 • De salontafel blijft;
 • Lichte, neutrale kleuren met een leuke twist;
 • Comfortabele thuiswerkplek in de woonkamer, eventueel gecombineerd met eettafel;
 • 2 loslopende konijnen waar rekening mee gehouden moet worden;
 • De tv is best wel klein;
 • De salontafel is best wel groot;
 • De bank liever niet met de rug naar het raam;
 • Naar buiten kunnen kijken vanaf de werkplek;
  Het totaalplaatje moet gewoon kloppen.

Indelingsadvies

Met de bank die al op de shoppinglijst staat en het dressoir wat mee gaat verhuizen, bleek al snel dat én een eettafel én een werkplek niet haalbaar zou zijn. Ik ben in het ontwerp daarom uit gegaan van een eettafel wat ook de werkplek gaat worden. Dat scheelt enorm veel ruimte.De kleine tv komt aan een draaibare arm aan de muur te hangen, met daartegenover de bank, die zijwaarts op het raam gericht is. Tussen de tv en de bank komt de salontafel te staan. Dit is de meest logische indeling, simpelweg omdat de afstand van 3,5 meter tot aan de tv te groot is.Aan de andere muur is ruimte voor het dressoir wat mee gaat verhuizen.De eettafel kan maximaal 180×80 zijn, om ook nog voldoende zitruimte te hebben.

Kleuradvies

Voor de kleuren ben ik uit gegaan van wat ik zag op de plaatjes van het moodboard. Lichte kleuren, wit, roze, grijs. De stijl die ze had gekozen, past ook heel goed bij mij persoonlijk. Wat overigens niet betekende dat het een extra makkelijke opdracht was.Toen de indeling eenmaal helemaal 100% zeker was, heb ik de eerste accentkleur gekozen, lichtroze, en van daaruit ben ik gaan combineren. Ik heb ervoor gekozen om een grijstint te gebruiken die mooi staat bij het roze en op de andere muur heb ik voor een groentint gekozen. Die kleuren versterken elkaar en zorgen ervoor dat het geen saaie woonkamer wordt.Ook in de slaapkamer ben ik uit gegaan van de meest logische indeling. De kledingkast blijft en de gordijnen gaan mee uit het oude huis. Het stoeltje is turkoois, de gordijnen blauwgrijs, dus de tint op de muur is vergrijsd blauw geworden. Een rustige kleur, prima geschikt voor in een slaapkamer.

En de klant zelf? Die was er héél blij mee!

Sharon heeft mij fantastisch advies gegeven over de indeling, de kleuren op de muren, de kleur van het wit, de kleur van de plinten. Echt geweldig! Ik ben blij dat ik je daarvoor gevraagd heb want nu weet ik gewoon dat de basis er is en het echt gaat voelen als “mijn thuis”.

Als ik dan uiteindelijk zo’n reactie krijg, voel ik me best wel een beetje extra trots ! Ik ben uiteraard ook benieuwd wat jij ervan vindt! Laat het me weten in een reactie hieronder of via Facebook!

No Comments

Post a Comment