Werkwijze

"Een interieur is iets heel persoonlijks. Het is iets wat moet groeien en dat heeft tijd nodig."

Sharon Kuipers - Interieurstylist

Samen brainstormen en daarna zélf aan de slag!

Sinds zomer 2019 heb ik besloten om mijn interieuradviezen aan te passen aan de vragen die ik zoal krijg. Tot nu toe waren dat namelijk vooral snelle vragen. Even meedenken over kleuren, een behangetje, een trap uit het zicht werken, het formaat en de opstelling van de nieuwe bank etc.. En dat is ook precies wat ik het leukste vind. Een interieur moet wat zeggen over de mensen die er wonen en perfect zijn voor wie er woont, niet voor wie het ontworpen heeft. Ik heb -helaas- meerdere keren van mensen gehoord dat ze advies hadden gehad van een stylist, maar nooit het gevoel hadden gehad dat het hún huis was. Dat vind ik superjammer, want dan is het weggegooid geld geweest. 

Het is belangrijk dat je zelf “in charge” blijft van je interieur, het is en blijft jouw huis. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je het idee van een bepaalde kleur heel mooi vindt, maar toch voor een net iets andere tint kiest. 

Werkwijze

Tijdens de brainstormsessies kun je met alle soorten vragen bij me terecht. 

Vooraf bespreken we (telefonisch) waar je hulp bij nodig hebt en maken we een inschatting hoeveel sessies daarvoor nodig zullen zijn. 

Om een idee te geven: een gemiddelde brainstormsessie duurt tussen de 1 en 2 uur. Dat is meestal lang genoeg om bijvoorbeeld keuzes te maken voor de beste indeling en kleuren voor 1 ruimte.

Maar, dit is mede afhankelijk van wat je zelf al aan ideeën hebt en of er bijvoorbeeld een plattegrond getekend moet worden of niet.

Mocht je dat willen, dan plannen we direct meerdere sessies, zodat we vooruit kunnen denken en de inhoud ervan kunnen bepalen. Het voordeel van meerdere sessies, is dat we tussendoor tijd hebben om de ideeën te laten “landen”. Bij de volgende hakken we dan de knoop door en gaan we verder met het volgende onderdeel.
Uiteindelijk heb je dan een compleet plan waar je mee aan de slag kunt. 

De inhoud van de brainstormsessies bepalen we altijd samen. Dat doen we al tijdens de intake, zodat je zelf kunt bepalen of het is wat je nodig hebt.

En dan?

Hebben we een klik en gaan we samen brainstormen? Leuk! 

Ter voorbereiding ontvang je van mij een werkboek. Hierin staat wat ik van je nodig heb voorafgaand aan de brainstormsessie. Deze voorbereidingen helpen jou om in de interieurmodus te komen, om alvast na te denken over wat het resultaat moet gaan zijn en welke meubels er blijven. Het maakt voor mijn adviezen trouwens niet uit of je een huurhuis of koophuis hebt, of wat je budget is voor de restyling. Het resultaat bepaal je zelf. Ik kijk met een nieuwe en frisse blik naar hetgeen waar jij op dit moment geen raad meer mee weet.  

Het resultaat

Het leuke van deze korte sessies, is dat er altijd weer nieuwe ideeën bij komen. Bestaande ideeën krijgen meer vorm en “losse eindjes” worden aan elkaar geknoopt. Na deze sessies zijn beslissingen veel makkelijker te nemen. Natuurlijk zal ik alle nieuwe ideeën die ik tussendoor krijg direct met je delen, ook na afloop van het traject. Mocht je voorkeur daar naar uit gaan, dan zijn de sessies ook digitaal in te plannen (bijvoorbeeld via Skype).

*NIEUW* Kleuradvies op afstand

Heb je geen brainstormsessie(s) nodig, maar ben je wel toe aan wat anders? Bijvoorbeeld een kleurtje op de muur of in je accessoires? 

Vanaf nu geef ik ook kleuradvies op afstand. Online dus.

Interieuradvies & organizing, samen de perfecte combi

Kun je naast interieuradvies ook wel wat hulp gebruiken bij het opruimen van spullen, het op orde brengen van je administratie of het maken van een goede planning? Overweeg dan om mijn twee diensten met elkaar te combineren. Mijn advies zou altijd zijn om eerst op te gaan ruimen en daarna pas het interieur aan te pakken, omdat je dan een nieuwe kast af kunt stemmen op de spullen die blijven. Klinkt best logisch, toch? 


Neem gerust contact met me op om je wensen te bespreken. 

Tarieven

Een enkele brainstormsessie kost €75,- per uur, met een maximum van 2 uur per keer.

Dit is inclusief de telefonische intake en eventuele reiskosten tot 30 km. 

Voor een brainstormtraject maak ik graag een offerte op maat na de intake. 

Bij meer dan 30 km enkele reis (vanaf postcode 7214 CG, 20) worden reiskosten berekend à €0,19 per km.

Voor de berekening gebruik ik Google Maps.

Mijn diensten zijn vrijgesteld van btw. 

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?