Interieuradvies – Opruimcoaching – Lochem

Brainstormtraject & Opruimcoaching

Mijn klanten wonen sinds 2 jaar in hun huis in Lochem, samen met hun zoontje (4). Er staat een grootse verbouwing voor de deur. De keuken wordt aangepakt, er komt overal dubbelglas in, vloerverwarming en een nieuwe vloer en er moeten meubels gekocht worden. 

De verbouwing wordt grotendeels zelf gedaan, dus discipline en motivatie zijn de magische woorden in dit traject. 

 

Vanwege een heftige gebeurtenis een paar jaar terug, is Sabine het overzicht kwijt geraakt. Ze hebben daarom mijn hulp ingeroepen voor zowel interieuradvies als om te helpen opruimen. 

Inmiddels is alles achter de rug en wat zijn ze er blij mee! 

Op deze pagina geef ik een beeld van hoe ik hen begeleid heb in deze periode. 

Opruimsessie 1 (garage):

Als klanten mij hebben gevraagd om te helpen bij opruimen én het nieuwe interieur, is de meest logische stap om eerst op te gaan ruimen. Mochten er nieuwe meubels gekocht gaan worden, dan kun je dat beter doen op basis van de spullen die blijven, dan op de hoeveelheid die er nu is, waarvan misschien wel de helft weggaat. 

Tijdens de eerste sessie zijn we aan de slag gegaan met de garage. Het was overduidelijk dat de garage wat functioneler ingericht moest gaan worden. Maar voordat dat gedaan kon worden, moest hij eerst leeg. Op die manier gaat alles door je handen en kun je bepalen wat er nou eigenlijk allemaal ligt. Toen eenmaal alles op de oprit lag, hebben we gekeken welke spullen er mochten blijven. De spullen die een andere plek moesten krijgen, hebben we, hebben we apart gehouden. Na het opruimen van de garage zijn die naar de juiste plek gebracht. Spullen die een andere eigenaar verdienden, zijn op de weggeefhoek op Facebook gezet. De rest is naar de stort gebracht. 

Huiswerk voor sessie 2 was om alle spullen die weg moesten, weg te brengen of te zorgen dat het opgehaald zou worden. 

Opruimsessie 2 (zolder):

De spullen die we op zolder tegenkwamen, hebben lange tijd emotionele waarde gehad. Maar met de verbouwing en opruiming is er bij beiden een knop om gegaan. De ruimte was nodig voor andere spullen. De mooiste en meest dierbare dingetjes zijn gebleven, de rest heeft een nieuwe bestemming gekregen.

Opruimsessie 3 (planning):

Tijdens de derde en laatste opruimsessie hebben we gekeken naar de planning. Hoe ziet een week eruit? Wanneer moet zoonlief naar school? Sabine werkt onregelmatig, soms avonden, soms overdag, altijd verschillend. We hebben in kaart gebracht wat de vaste onderdelen zijn in een week en gekeken hoe de overige dingen eromheen gepland kunnen worden. Op het moment van de derde sessie was de verbouwing gelukkig al een heel eind gevorderd. Toen het gevoel in huis fijner werd, ging het plannen ook beter. 

Gewéldig toch? 

Brainstormsessies (indeling, kleuren en meubels):

Tijdens de brainstormsessies hebben we gekeken naar de indeling van het nieuwe interieur. Ik heb veel bewondering voor mensen die tijdens een verbouwing gewoon thuis blijven wonen. Dat zou echt niets voor mij zijn!

Na een uur schuiven met schaalmeubels is de nieuwe indeling bekend. Door de kachel weg te halen, kreeg de tv meer ruimte op een nieuwe plek en was er zelfs ook nog ruimte voor een speelhoek.  

Soms moet je out-of-the-box durven denken. Het kan zomaar leuke, nieuwe ideeën opleveren.

De volgende twee sessies stonden in het teken van de kleuren. Dennis had de voorkeur voor iets extreems, een eye catcher, terwijl Sabine liever wat rustigers wilde. In de keuken en de speelhoek kwam een lichte groene tint, voor de lange muur in de kamer is gekozen voor een warme grijs.

Qua meubels hebben we gekozen voor industriële items die mooi passen bij de betonlook van de keuken. 

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Klik dan hier.

Heb je vragen of wil je eens overleggen of ik een oplossing heb voor jouw interieuruitdaging of opruimklus?

Neem dan gerust contact met me op door me een app’je te sturen of onderstaand contactformulier in te vullen: 

Contactformulier