Brainstormtraject – Nieuwe woning Deventer

Indeling - kleuradvies - meubels - verlichting voor een nieuw huis in Deventer

Mijn klanten Loes en Maykel hebben mijn hulp gevraagd, omdat ze een huis gekocht hebben in Deventer en de woning maar liefst 4 meter gaan uitbouwen. Op die manier ontstaat er een mooie grote keuken. Deze eerste sessie (van totaal 4) gaan we kijken naar de indeling van de nieuwe woonkamer en de elektrapunten in de keuken, zodat de elektricien dat in zijn plan kan meenemen.

Alleen de leesstoel, het bureau en de hocker verhuizen mee, dus alle opties voor nieuwe meubels liggen open. 

 

Spannend! Ben benieuwd waar we op uit gaan komen.

Brainstormsessie 1:

De indeling is klaar!
De eettafel wordt waarschijnlijk een ellipsvormige met 6 stoelen.
Het “huiswerk” voor Loes en Maykel is om in de winkel even aan de tafel te gaan zitten in “natafelstand” en dan op te meten hoeveel ruimte nodig is. Als we namelijk de vaste maten aanhouden die gerekend worden als gebruiksruimte, dan is de tafel van 1.20m breed eigenlijk nét wat te breed. 

Het zou zonde zijn als er straks een te grote tafel staat. Dan kun je beter een maatje kleiner kiezen.

Tijdens de tweede sessie gaan we de kleuren kiezen, altijd leuk!

Brainstormsessie 2:

Tijdens de 2e brainstormsessie hebben we gekeken naar de kleuren voor in de woonkamer en keuken. In de huidige woning van Loes en Maykel is weinig wit te bekennen. Ze hebben aangegeven dat ook zo te willen in het nieuwe huis. Geen wit dus. Alleen het hoognodige zoals de plinten, deuren, kozijnen en het plafond. 

Als klanten aangeven dat ze geen wit in huis willen, dan gaan mijn ogen altijd al een beetje glinsteren. Yes! We gaan kleur gebruiken! Ik ben dol op kleur! (Dat hoeft echt niet extreem te zijn, lichtgrijs is ook een kleur.)

Het moodboard geeft aan dat ze houden van planten en groentinten. Tijdens de brainstormsessie kwamen we echter op hele andere kleuren uit. Loes en Maykel hebben gekozen voor een blauwtint voor in de keuken. Een pittig kleurtje voor op de muur, maar vanwege het feit dat de keuken 4 meter uitgebouwd wordt, er een lichtstraat wordt geplaatst in het dak en de keuken heel basic gehouden wordt, een prima keuze.

In de woonkamer komt waarschijnlijk een lichte paarstint. Het is geen paars, het is geen grijs, het zit er een beetje tussenin. 

Qua basiskleur is er gekozen voor een lichtgrijs met een beetje rood.  In brainstormsessie 4 gaan we naar het nieuwe huis om te kijken of we inderdaad de juiste kleuren hebben gekozen. Spannend! 

Brainstormsessie 3:

Nog niet gepland.

Brainstormsessie 4:

Nog niet gepland.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Klik dan hier.

Heb je vragen of wil je eens overleggen of ik een oplossing heb voor jouw interieuruitdaging en/of opruimklus?

Neem dan gerust contact met me op door me een app’je te sturen of onderstaand contactformulier in te vullen: 

Contactformulier