Aju paraplu! – Maison & Objet beurs in Parijs

Aju paraplu! – Maison & Objet beurs in Parijs

Van 20 tot en met 24 januari 2017 in Parijs: de Maison & Objet beurs!

Een mega grote, beroemde, internationale vakbeurs voor interieurprofessionals.

Maar… Parijs ligt in Frankrijk en in Frankrijk spreken ze Frans. Oeps.. Dat is al weer een tijdje geleden…!

 

De enige woorden die ik nu nog ken, zijn paraplu, trottoir, restaurant, autobus en Paturain…

 

Ooit (18 jaar geleden) was ik er heel goed in, ik stond zelfs een 9 op mijn rapport. De standaard zinnen, zoals “je m’appelle Sharon”, kon ik dromen.

Maar aangezien het tijdens deze trip misschien een beetje vreemd over zou komen om aan iedereen mijn naam te vertellen, omdat ik verder niets kan zeggen in het Frans, heb ik toch maar even mijn kennis ge-update. (en eerlijk, ook wat vertaalapps gedownload. Je hoeft tenslotte in het jaar 2017 niet álles meer zelf te doen)

 

Overtuiging: in Frankrijk spreken ze geen Engels

 

Gek genoeg leeft in mijn hoofd nog steeds het idee dat Fransen geen Engels willen spreken, dus dat je geen andere keus hebt dan Frans te praten.
Lang leve de apps, want er een studie van maken, zat er helaas niet meer in, 24 uur voor vertrek.

Eenmaal in Parijs aangekomen, bleek het gelukkig allemaal heel anders te zijn. Tegenwoordig word je gewoon in het Engels aangesproken, begroet en bediend.

 

Gaaf, groot en super inspirerend!

 

De beurs (en eigenlijk ook de hoofdreden van deze blog) was écht de moeite waard ! Gigantisch groot en heel inspirerend voor mij als interieurprofessional. Wat een práchtige dingen hebben we gezien! Op veel plekken was fotograferen verboden en op andere plekken was ik zo onder de indruk dat ik er totaal niet aan gedacht heb om foto’s te maken. Gelukkig heeft de beurs zelf ook een Facebook account waar foto’s gedeeld worden, dus mocht je een kijkje willen nemen, klik dan hier.

In september is de volgende, maar wij gaan pas weer in januari 2018.

 

No Comments

Post a Comment